Stel, je hebt een schildersbedrijf hebt en je schuift dit bij me in de brievenbus…   Als overduidelijk is dat ik helemaal geen foldertjes wil (welk deel van het woord ‘nee’ begreep je niet?)… En als je als schilder best had kunnen opmerken dat niet alleen de deur, maar ook de hele voorgevel net vers in de verf zit (en nog netjes ook)…   Wat heeft je dan bezield?  Wat de bedoeling is geweest weet ik niet. Het effect is in ieder geval dat ik je stom vind. En absoluut niet geloof dat je enige interesse hebt in wat  ik  wil.   Dus denk je dat ik er nog over peins om ooit klant bij je te worden?   Misschien was het handig geweest om niet alleen aandacht te besteden aan je foldertje, maar aan de hele boodschap die je had willen laten overkomen…?   

Je hebt dus een schildersbedrijf hebt en je schuift dit bij me in de brievenbus: een kaartje met dat je nog ruimte hebt voor nieuwe klussen.

Maar wat nou als overduidelijk is dat ik helemaal geen foldertjes wil.
En dat je zeker als schilder best had kunnen opmerken dat niet alleen de deur, maar ook de hele voorgevel net vers in de verf zit, en nog netjes ook.

Welk deel van het woord 'nee' begrijp je dan niet?

Wat de bedoeling is geweest weet ik niet. Het effect is in ieder geval dat ik je stom vind. En absoluut niet geloof dat je enige interesse hebt in wat ik wil. Jij hebt ruimte voor nieuwe klussen. En ik heb daar aandacht voor te hebben.

Misschien was het handig geweest om aandacht te besteden aan de hele boodschap die je had willen laten overkomen en niet alleen aan je mooi gekleurde kaartje?